Çocuklar da tıpkı yetişkinler gibi danışmanlığa katılabilir ve yararlanabilir. Danışmanlık, çocukların ve ergenlerin sıkıntılarının nedenlerini nasıl tanımlayacaklarını öğrenmelerine, yardım isteme ve duygularını ifade etme becerilerini geliştirmelerine ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına yardımcı olur. Çocuk/ergen danışmanlığına yaklaşımımız bütüncül ve güce dayalıdır. Her çocuğun/gencin benzersiz olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle, stresi azaltırken ve baş etme becerilerini artırırken, bireysel güç ve büyüme alanlarını belirlemeye ve daha da geliştirmeye çalışıyoruz.
Çocuklar da tıpkı yetişkinler gibi stres yaşarlar. Örneğin, çocuklar için yaygın stres kaynakları arasında okul ve aile sorunları yer alır. Okul stresleri arasında aşırı veya zor ev ödevi, sınav kaygısı, akran baskısı, zorbalık ve öğrenme güçlükleri sayılabilir. Aile sorunları arasında ebeveyn tartışması, boşanma, ev taşıma, yeni kardeş, büyük hastalık, ölüm, kayıp ve geçişler sayılabilir. Ayrıca, çocuğunuzun davranışlarında (örn. dikkatsizlik, tartışma, geri çekilme) veya duygularda (örn.mutlu çocuklar, kızgın, endişeli, stres) yardıma ihtiyaç duyabileceklerinin bir işareti olabilir. Herhangi bir büyük değişiklik fark ederseniz, çocuk/ergen terapisi iyi bir kaynak olabilir.
Bireyselleştirilmiş terapi hedefleri , çocuğun ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeniden düzenlenir. Genel olarak, çocuk ve ergen terapi programlarımızın birden fazla amacı vardır. Biz sıkıntı semptomlarını hafifletmek için çalışırken ; ayrıca çocuğun sosyal ve duygusal kaynaklarını geliştirmeye yönelik çabaları da dahil ediyoruz; etkili iletişim becerilerini kullanmalarını artırmak; ve aile, toplum ve akran ilişkilerini güçlendirir.
Bir çocuğun/ergenin kendini güvende hissettiği ve kontrol duygusuna yönelik gerçek veya algılanan tehditlerden korunduğu bir ortam yaratmak için çalışıyoruz. Daha sonra, sıkıntılı alanlarını belirlemek, duygusal kelime dağarcıklarını geliştirerek duygularını incelemek ve ifade etmek ve çevrelerinde başa çıkmak ve gelişmek için olumlu yollar geliştirmek için onlarla işbirliği içinde çalışırız.
Spesifik olarak, terapi sürecine dahil olan konuşma olmasına rağmen, çocuk/ergen terapisi birçok aktiviteyi, oyunu ve oyunu içerir. Bize meşgul ve etkileşim için önemli olan w uyulması gereken kriterler konuşurken karşı, çocuk / ergen de onlardan. Verilen Sanat Etkinliği hayatın bu aşamasında en aşina oldukları dil daha sözsüz ve etkileşimlidir, bu en etkili olma eğilimindedir.
Özellikle, çocukların/ergenlerin sıkıntılarının kaynaklarını belirlemeleri ve/veya duygularını sözlü olarak ifade etmeleri zor olabilir. Bu nedenle, çocuğu/ergeni yetişkin konuşma dünyamıza zorlamak yerine, oyun ve aktiviteler aracılığıyla onların iletişim dünyalarına katılıyoruz. Oyun süreci boyunca problem tanımlama, problem çözme ve iletişim becerileri üzerinde çalışıyoruz. Odak noktası, çocuk/ergen için kendilerini daha iyi anlamaları ve aile ve başkalarıyla iletişim ve ilişkilerini geliştirmeleri için güvenli bir alan yaratmaktır.
Sorunun doğasına ve çocuğun/ergenin çevresel kaynaklarına bağlı olarak başkalarını da terapi sürecine dahil ederiz. Diğerleri aileyi (örneğin ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar, kardeşler), öğretmenler ve bakıcıları içerebilir. Sonuç olarak, başkalarının katılımının zaman miktarı ve sıklığı, çocuğa/ergen ve ailenin durumuna özgüdür. Birçok ebeveynin, çocuklarının/ergenlerinin terapötik süreci ve gelişimi hakkında soruları olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle, her seansın son birkaç dakikasını, uygun şekilde soruları yanıtlamak ve güncellemeleri sağlamak için ebeveynlerle/bakıcılarla temel temas kurmak için ayırıyoruz.
Çocuğunuzu desteklemek ve/veya zorluklarını yönetmekle ilgili stresi yönetmek için destek almak istiyorsanız, ailenizin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabileceğimiz birden fazla klinisyenimiz var. Örneğin, çocuğunuz seansı sırasında bekleme odasında beklemek yerine, aynı anda başka bir klinisyenle randevu almanızı sağlayabiliriz. Ayrıca ailenizin özel durumuna bağlı olarak seansların birleştirildiği zamanlar olabilir. Toplamda, bunlar mevcut seçeneklerin sadece iki örneğidir.
Kaynak:
https://www.learningdynamicsinc.org/
© 2021 Edremit Ünüvar Psikoloji | Tüm hakları saklıdır.